Coopera Reus 2016

NOTÍCIES DES DE REUS!
Hola a tothom!!!!

Ja estem a l'equador del camp de treball, i el primer que us hem de dir és que estigueu tranquils, perquè estem molt bé, cansats i una mica bruts de pintura, però molt bé!

Aquest cap de setmana vam anar a fer una excursió per agafar una mica d'aire i poder descansar de la feina als pisos, que és molt intensa, tant físicament com emocionalment. Estem vivint un munt d'experiències que ens estan omplint molt, però també ens ha anat molt bé sortir a la natura i banyar-nos al mar!
Vam fer una ruta des de Tarragona fins a Altafulla i, tot i que molts no estàvem acostumats a caminar, vam aconseguir arribar al nostre objectiu, i el premi va ser banyar-nos en un mar cristal·lí i ple d'onades divertides. Allà vam prendre el sol i ens vam explicar històries sobre les nostres vides. És molt interessant conèixer la vida dels altres, ja que hem viscut coses molt diferents i és una oportunitat per obrir el nostre petit món i els nostres punts de vista. El dilluns vam començar de nou amb la feina dels pisos i estem molt contents de com ho portem. La percepció general és que hem fet molta cosa: ja estem acabant de pintar les parets, hem buidat de brutícia la majoria de les habitacions i ara només queda acabar de pintar algunes coses. A més, estem coneixent poc a poc a les persones dels pisos, que són dones encantadores que ens han obert molt més que casa seva. Una d'elles ens va convidar a un te i a pastissos :)

 "Ahir vam començar a arremangar-nos als pisos on hi treballarem durant el camp de treball. Va ser molt interessant parlar amb la gent que viu als pisos, les històries que ens expliquen, i poder fer-lis companyia, estan molt agraïdes de que els donem un cop de mà en refer casa seva. Els pisos ens els hem trobat bastant fotuts: molta porqueria, parets que éren blanques però amb el temps han deixat de ser-ho, mobiliari en mal estat, etc. Fins i tot una tuberia trencada que inundava un pis i que un de nosaltres va reparar! Tenim un potencial "fontanero" al grup!!
Avui a la tarda hem anat a la piscina després de caminar sota el sol durant 40min que s'han fet eterns, però ha valgut la pena perquè les piscines éren molt guais."
 Coopera Reus

Del 23 de juliol al 6 d'agost

Aquest camp de treball ofereix l'oportunitat d'establir una relació d'igual a igual entre els i les participants i les persones que viuen invisibilitzades a la nostra societat. En aquest camp de treball els participants realitzaran tasques de neteja i rehabilitació dels pisos de persones en risc d’exclosió social escollits pels serveis socials de Reus. Durant 15 dies els joves conviuran amb aquestes persones i les ajudaran a millorar les condicions del seu pis.
Aquesta convivència i la millora de les condicions dels pisos ajuden a una millor integració d'aquestes persones a la societat.

El camp de treball es desenvoluparà a la ciutat de Reus, capital del Baix Camp. Durant l'estada les joves faran activitats per descobrir la ciutat així com el modernisme.